Färsbiffar med trattkantareller och ratatouille
Färsbiffar med trattkantareller och ratatouille
13 ingredienser
Köttiga biffar med kantareller som serveras med en rattatui.
EBBA VON SYDOWS MATKASSE
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Hm, nyttigt och gott och snabbt & lätt, gärna mycket gott till en schysst sallad, avokado, orange paprika och machésallad är tex viktigt.
− Torkade tranbär ca 15:-
− Machésallad ca 15:-
− Chevré ca 20:-
− Avokado ca 5:-
− Potatis, söt potatis ca 10:-
− Paprika ca 3:-
− Morötter ca 5:-
− Nötfärs ca 20:-
− Rödlök ca 5:-
− Körsbärtomat ca 10:-
− Svarta oliver ca 10:-
− Lätt crème fraiché ca 10:-
− Ägg 2st ca 5:-
− Apelsin, blodapelsin ca 10:-
− Pistage nötter ca 10:-
TOTAL: 153:-
Ingredienser
- 500 g köttfärs
- 2 ägg
- 1 dl trattkantareller blötlagda i hett vatten
- 2 rödlökar, i bitar
- 2 gula lökar, finhackad
- 2 vitlökar, i klyftor
- 2 msk färsk timjan
- 2 msk färsk basilika, finhackad
- 2 paprikor, i bitar
- 1 dl vitt vin
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk svarta oliver
Gör så här
- Blanda köttfärs med ägg, salt, peppar, vitlök, timjan och basilika.
- Gör till bullar och stek i olja tillsätt trattkantareller och oliver.
- Stek paprika, rödlök, basilika, vitlök, salt och peppar.
- Tillsätt tomatpuré och vitt vin.
- Blanda cremefraich med lök och hackad basilika.
- Servera!