Färsbiffar med trattkantareller och ratatouille

Färsbiffar med trattkantareller och ratatouille
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Färsbiffar med trattkantareller och ratatouille

13 ingredienser

Köttiga biffar med kantareller som serveras med en rattatui.

EBBA VON SYDOWS MATKASSE

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Hm, nyttigt och gott och snabbt & lätt, gärna mycket gott till en schysst sallad, avokado, orange paprika och machésallad är tex viktigt.
− Torkade tranbär ca 15:-
− Machésallad ca 15:-
− Chevré ca 20:-
− Avokado ca 5:-
− Potatis, söt potatis ca 10:-
− Paprika ca 3:-
− Morötter ca 5:-
− Nötfärs ca 20:-
− Rödlök ca 5:-
− Körsbärtomat ca 10:-
− Svarta oliver ca 10:-
− Lätt crème fraiché ca 10:-
− Ägg 2st ca 5:-
− Apelsin, blodapelsin ca 10:-
− Pistage nötter ca 10:-
TOTAL: 153:-

Ingredienser

portioner
  • 500 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl trattkantareller blötlagda i hett vatten
  • 2 rödlökar, i bitar
  • 2 gula lökar, finhackad
  • 2 vitlökar, i klyftor
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk färsk basilika, finhackad
  • 2 paprikor, i bitar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk svarta oliver

Gör så här

  1. Blanda köttfärs med ägg, salt, peppar, vitlök, timjan och basilika.
  2. Gör till bullar och stek i olja tillsätt trattkantareller och oliver.
  3. Stek paprika, rödlök, basilika, vitlök, salt och peppar.
  4. Tillsätt tomatpuré och vitt vin.
  5. Blanda cremefraich med lök och hackad basilika.
  6. Servera!