Knäckig rabarberpaj - Teas recept

Knäckig rabarberpaj - Teas recept
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Knäckig rabarberpaj - Teas recept

9

9 ingredienser

40 m

Den här knäckiga och goda rabarberpajen är både glutenfri och mjölkproteinfri.

Ingredienser

portioner paj
  • ca 4 stjälkar rabarber
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 180 g ljust muscovadosocker [2 dl]
  • 70 g ljus sirap [0,5 dl]
  • 50 g sojagrädde, vispbar [0,5 dl]
  • 90 g havregryn (glutenfria) [3 dl]
  • 120 g glutenfri mjölmix [2 dl]
  • 3 g bakpulver [0,5 tsk]
  • 1 g flingsalt [1 nypa flingsalt]

Gör så här

  1. Skala rabarbern och tärna dem i 2 cm tärningar.
  2. Lägg bitarna i botten på önskad form eller formar.
  3. Smält ihop mjölkfritt margarin, muscovadosocker, sirap och sojagrädde.
  4. Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en separat bunke och häll i kastrullen. Rör tills det är jämnt blandat.
  5. Häll smeten i formen eller formarna. Baka i mitten av ugnen på 180 grader. Sätt ett bakplåtspapper under då pajen lätt bubblar över pajformskanten.
  6. Grädda pajen tills den är gyllenbrun och knäckig. Tiden varierar beroende på form men cirkatid för en portionsform är 15 minuter och för en hel stor 30 minuter.