Knäckig rabarberpaj - Teas recept
Knäckig rabarberpaj - Teas recept
9 ingredienser
40 m
Den här knäckiga och goda rabarberpajen är både glutenfri och mjölkproteinfri.
Ingredienser
- ca 4 stjälkar rabarber
- 150 g mjölkfritt margarin
- 180 g ljust muscovadosocker [2 dl]
- 70 g ljus sirap [0,5 dl]
- 50 g sojagrädde, vispbar [0,5 dl]
- 90 g havregryn (glutenfria) [3 dl]
- 120 g glutenfri mjölmix [2 dl]
- 3 g bakpulver [0,5 tsk]
- 1 g flingsalt [1 nypa flingsalt]
Gör så här
- Skala rabarbern och tärna dem i 2 cm tärningar.
- Lägg bitarna i botten på önskad form eller formar.
- Smält ihop mjölkfritt margarin, muscovadosocker, sirap och sojagrädde.
- Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en separat bunke och häll i kastrullen. Rör tills det är jämnt blandat.
- Häll smeten i formen eller formarna. Baka i mitten av ugnen på 180 grader. Sätt ett bakplåtspapper under då pajen lätt bubblar över pajformskanten.
- Grädda pajen tills den är gyllenbrun och knäckig. Tiden varierar beroende på form men cirkatid för en portionsform är 15 minuter och för en hel stor 30 minuter.