Knäckig persikopaj med vaniljglass

Knäckig persikopaj med vaniljglass Dansukker
Foto: Köket.se

Knäckig persikopaj med vaniljglass

11 ingredienser

1 h

Varenda en av gästerna kommer att be om receptet på den här knäckiga persikopajen! Försvinnande god med ljuvliga persikor och ett knäckigt täcke, som du sedan serverar tillsammans med len vaniljglass. Mums! Pajen är dessutom väldigt enkel att göra samt går utmärkt att förbereda.

Testa Dansukker Syltsocker!
Dansukker produkt syltsocker NY 2024

Testa Dansukker Syltsocker!

Med hjälp av Syltsocker gör du din egen sylt eller marmelad på några minuter.

Läs mer

Ingredienser

  • 8 persikor
  • 0,5 dl Dansukker Syltsocker
  • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 g smör
  • 0,5 dl Dansukker Ljus Sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader under- och övervärme.
  2. Ta bort kärnorna och skär persikorna i skivor. Blanda persikorna med syltsocker i en bunke och sprid sedan ut i en pajform.
  3. Blanda alla de torra ingredienserna i en annan bunke.
  4. Smält smöret i en kastrull och tillsätt smöret tillsammans med sirapen i bunken. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut över persikorna.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills pajen har fått fin gyllenbrun färg.
TIPS!
Fler tips!
Pistage tiramisu i glas Dansukker

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept från Dansukker.

Läs mer