Knäckepizza med hemgjord tomatsås

Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Knäckepizza med hemgjord tomatsås

14

5 steg att laga

16 ingredienser

20 m

Önskar du en snabb och lite lättare pizza är den här en vinnare! Men knäckebröd som botten blir den riktigt krispig och god.

Ingredienser

portioner2 - 4 portioner
  • 2 knäckebröd (stora runda normalgräddade)

Tomatsås

  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk balsamvinäger (eller 1 tsk socker)

Topping

  • ca 200 g ost, riven
  • salami (eller annan kryddig korv)
  • 1 tomat
  • 0,5 rödlök
  • ca 1 dl jalapeño

Servering

  • oregano
  • basilika
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Fräs vitlöken snabbt i olivoljan några sekunder. Lägg i tomatpuré och fräs en stund.
  2. Blanda i övriga ingredienser och låt puttra långsamt i 10 minuter utan lock, rör om då och då. Låt sedan svalna.
  3. Värm ugnen till 200 grader. Förbered pizzatoppingen genom att skära allting i önskad storlek.
  4. Lägg knäckebrödet på en plåt med bakplåtspapper. Bred tomatsås över brödet, strö på riven ost och toppa med fyllningen. Baka mitt i ugnen i 10 minuter.
  5. Ta ut och strö på oregano, basilika eller rucola.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer