Att baka eget knäckebröd som man gjorde förr är både kul, enkelt och billigt! Har du ingen stekhäll går det såklart lika bra att grädda dem i ugnen på 250 grader i 7-8 minuter.
4 dl durumvetemjöl (det behövs mer mjöl till utbakningen)
Gör så här
Rör ner jästen i vattnet så att den löser sig. Tillsätt sedan salt, fänkål och mjölet. Rör om med trägaffel. Degen ska gå ihop men ändå vara lite blöt.
Låt jäsa ca 1 timme.
Häll i mer mjöl, ca 1 dl och rör ihop i skålen så att degen släpper från kanterna. Häll ut degen på mjölat bakbord, ta lite mer mjöl om det behövs så att inte degen kladdar på bordet.
Kavla ut degen tunt, ta gärna en kruskakavel som sista moment för att få fint mönster på brödet.
Stansa ut rundlar ur degen till brödkakor (ta hjälp av ex en springform), gör ett hål i mitten. Sätt på stekhällen och låt den bli riktigt varm. Stek brödkakorna på båda sidor tills de får riktigt fin färg och häng sedan upp dem på en stång för att torka. Låt dem hänga där några timmar.
Har du ingen stekhäll kan du baka brödkakorna två och två i ugnen på 250 grader i 7-8 minuter.