Grillad entrecôte med lyxigt vitlökssmör

POPULÄRT
Grillad entrecôte med lyxigt vitlökssmör
Foto: TV4

Grillad entrecôte med lyxigt vitlökssmör

Av: Py Bäckman

Från: Klockan nio hos stjärnorna

18 ingredienser

40 min

Grillad entrecôte serveras med grillad färskpotatis, vitlökssmör och en god grönsallad.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp delikatesspotatis

Vitlökssmör

  • 150 g osaltat smör
  • 4 klyftor vitlök (eller mer)
  • 2 msk citron, pressad
  • 1 dl persilja (eller mer)
  • salt
  • peppar

sallad

  • valfria salladssorter
  • babyspenat
  • rädisa
  • färsk koriander
  • körsbärstomater
  • salladslök
  • olivolja
  • citron, saft
  • svartpeppar

Entrecôte

  • 4 skivor entrecôte, fina marmorerade (à ca 150- 200 g)
  • salt

Gör så här

Vitlökssmör

  1. Pressa en del av vitlöken och hacka några stycken. Hacka persiljan. Blanda med smöret och pressa i citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

Sallad

  1. Blanda olika sorters sallad plus babyspenat. Skiva rädisor, små tomater och lite salladslök. Stänk över olivolja, citronsaft och krydda med svartpeppar och färsk koriander.

Entrecôte

  1. Salta och grilla köttet ca 3 minuter på varje sida.
  2. Förkoka potatisen tills den är så gott som klar, släng den sedan på grillen en liten stund.