Grillad entrecôte med lyxigt vitlökssmör

Foto: TV4
Grillad entrecôte med lyxigt vitlökssmör
18 ingredienser
40 min
Grillad entrecôte serveras med grillad färskpotatis, vitlökssmör och en god grönsallad.
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 1 förp delikatesspotatis
Vitlökssmör
- 150 g osaltat smör
- 4 klyftor vitlök (eller mer)
- 2 msk citron, pressad
- 1 dl persilja (eller mer)
- salt
- peppar
sallad
- valfria salladssorter
- babyspenat
- rädisa
- färsk koriander
- körsbärstomater
- salladslök
- olivolja
- citron, saft
- svartpeppar
Entrecôte
- 4 skivor entrecôte, fina marmorerade (à ca 150- 200 g)
- salt
Gör så här
Vitlökssmör
- Pressa en del av vitlöken och hacka några stycken. Hacka persiljan. Blanda med smöret och pressa i citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Sallad
- Blanda olika sorters sallad plus babyspenat. Skiva rädisor, små tomater och lite salladslök. Stänk över olivolja, citronsaft och krydda med svartpeppar och färsk koriander.
Entrecôte
- Salta och grilla köttet ca 3 minuter på varje sida.
- Förkoka potatisen tills den är så gott som klar, släng den sedan på grillen en liten stund.