Ewerlöfs jordärtskockssoppa


Foto: TV4
Ewerlöfs jordärtskockssoppa
10 ingredienser
30 min
Jordärtskockssoppa med vitt vin är en vegetarisk förrätt som går hem hos de flesta.
Dryck
Ataraxia Chardonnay
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se Malin Ewerlöf laga receptet

Ingredienser
- 500 g jordärtskocka
- 2 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- smör
- 1 dl torrt vin
- 5 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2,5 dl grädde
- 1 krm vitpeppar
Garnering
- färsk timjan
Gör så här
- Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Finhacka vitlöken.
- Fräs löken och vitlöken i smör i en kastrull.
- Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar.
- Låt koka under lock i 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera med timjan.