Röd, het kyckling med rödgrön sallad

37 röster
40 min
4
Röd, het kyckling med rödgrön sallad
Foto: TV4

Stellans lättlagade kyckling med mango chutney-sås, jasminris och sallad i rött och grönt.

Dryck
Till huvudrätten serveras Carlsbergs alkoholfria öl, alternativt äppelmust.
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • smör, till stekning och till smord ugnsform
  • 4 kycklingbröstfiléer, delade
  • 8 skivor serranoskinka
  • 3 dl grädde (ekologisk)
  • 2 dl crème fraîche (ekologisk)
  • 1 förp mango chutney spicy bengal [350g]
  • salt
  • svartpeppar
  • jasminris

Till sallad

  • bladspenat
  • tomatblandning
  • gurka
  • balsamvinäger
  • olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt på ugnen, 200 grader.
  2. Dela kycklingbrösten. Linda skinkan runt varje del av kycklingbröst. Stek kycklingfiléerna i smör till dess de fått lite färg.
  3. Blanda grädde och crème fraiche. Häll i mango chutney under omrörning. Smaka av med svartpeppar. Smörj en ugnsfast form. Lägg i kycklingfiléerna. Häll över mango chutney-blandningen.
  4. Grädda i ugn cirka 20 minuter.
  5. Koka upp vatten och salt. Lägg i och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Under tiden som kyckling och ris tillagas skärs bladspenat, tomatblandningen och gurkan till sallad. Servera.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...