Lammracks à la Skarhult

45 min
4
Spela video Lammracks à la Skarhult
Foto: Tv4

Lammracks à la Skarhult, zucchinigratäng med fårost, mintgelé och quinoasallad med vinägrett.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

23 februari 2015
45 min
4

Du behöver

Lammracks

  • 16 lammkotletter
  • 2 msk smör, för stekning

Zucchinigratäng med fårost

  • 2 zucchini
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 pkt fetaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja, för stekning

Svart quinoa

  • 2 dl svart quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning buljong

Blandad grönsallad

  • 100 g rucola
  • 100 g machésallad

Skarhults vinägrett

  • 3 dl olivolja
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 1 rejäl msk dijonsenap
  • 2 tsk salladskrydda
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Lammracks
    Beräkna 3-4 lammracks per person. Förstek kotlettraderna i en panna med smör och sätt sedan in i ugnen på 175 grader med stektermometer. När termometern visar 63 grader tar du ut köttet och lindar in det i aluminiumfolie. Låt det ligga där och vila i 15 minuter före servering.
  2. Zucchinigratäng med fårost
    Skär zucchinin i 2 cm tjocka skivor. Stek dem 2 minuter på varje sida i olivolja. Lägg dem i ett lager i en ugnssäker form. Dela körsbärstomaterna i två. Strö dem över zucchinitäcket. Blanda därefter fetaost, grädde, vitlök och timjan till en röra som du fördelar jämt över zucchinin och tomaterna. Salta och peppra efter behag. Grädda i ugnen i 15 minuter på 250 graders värme.
  3. Svart quinoa, blandad grönsallad och Skarhults vinägrett
    Koka quinoan med lock enligt anvisningar på paketet och lägg upp i en vacker skål. Blanda ihop salladen och lägg i en vacker skål. Lägg alla ingredienserna till Skarhults vinägrett i en glasburk. Skruva därefter på lock och skaka om i 20 sekunder. Jag brukar servera quinoan för sig, salladen för sig och vinägretten för sig, så kan gästerna välja mängd och mix efter behag.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Alexandra von Schwerin

Visa alla recept från Alexandra von Schwerin

Fler från Klockan nio hos stjärnorna

Visa alla recept från Klockan nio hos stjärnorna