Lammracks à la Skarhult

koket.se
Lammracks à la Skarhult
Foto: Tv4

Lammracks à la Skarhult

Av: Alexandra von Schwerin

Från: Klockan nio hos stjärnorna

23 ingredienser

45 min

Lammracks à la Skarhult, zucchinigratäng med fårost, mintgelé och quinoasallad med vinägrett.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Alexandra von Schwerin laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Lammracks

  • 16 lammkotletter
  • 2 msk smör, för stekning

Zucchinigratäng med fårost

  • 2 zucchini
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 förp fetaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja, för stekning

Svart quinoa

  • 2 dl svart quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 buljongtärning

blandad grönsallad

  • 100 g rucolasallad
  • 100 g mâchesallad

Skarhults vinägrett

  • 3 dl olivolja
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk salladskrydda
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 äggula

Gör så här

Lammracks

  1. Beräkna 3-4 lammracks per person. Förstek kotlettraderna i en panna med smör och sätt sedan in i ugnen på 175 grader med stektermometer. När termometern visar 63 grader tar du ut köttet och lindar in det i aluminiumfolie. Låt det ligga där och vila i 15 minuter före servering.

Zucchinigratäng med fårost

  1. Skär zucchinin i 2 cm tjocka skivor. Stek dem 2 minuter på varje sida i olivolja. Lägg dem i ett lager i en ugnssäker form. Dela körsbärstomaterna i två. Strö dem över zucchinitäcket. Blanda därefter fetaost, grädde, vitlök och timjan till en röra som du fördelar jämt över zucchinin och tomaterna. Salta och peppra efter behag. Grädda i ugnen i 15 minuter på 250 graders värme.

Svart quinoa, blandad grönsallad och Skarhults vinägrett

  1. Koka quinoan med lock enligt anvisningar på paketet och lägg upp i en vacker skål. Blanda ihop salladen och lägg i en vacker skål. Lägg alla ingredienserna till Skarhults vinägrett i en glasburk. Skruva därefter på lock och skaka om i 20 sekunder. Jag brukar servera quinoan för sig, salladen för sig och vinägretten för sig, så kan gästerna välja mängd och mix efter behag.