Granatäpplekärnor på enkelt vis för stjärnorna

Granatäpplekärnor på enkelt vis för stjärnorna
Foto: TV4

Granatäpplekärnor på enkelt vis för stjärnorna

Av: Regina Lund

Från: Klockan nio hos stjärnorna

5 ingredienser

15 min

Fräsch dessert med granatäpple, mandelbiskvier och sockerfri vaniljglass.

Dryck
Mousserande alkoholfritt alt. vitt alkoholfritt samt kaffe
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner3 - 4
  • 12 granatäpplen (ekologiska)
  • 2 förp vaniljglass (sockerfri och ekologisk)
  • mandelbiskvi
  • malen kanel
  • ev kanelstång

Gör så här

  1. Gröp ur ett berg av granatäppelkärnor (minst tre stora äpplen per person) med all saft och lägg upp i djup tallrik.
  2. Till det en klick svensk, närproducerad vaniljglass vid sidan av (med en kanelstång i om man vill) samt lite kanel kryddat på toppen av glassen.
  3. Servera mandelbiskvier i skålar att ta så mycket man vill av.