Klicha - assyrisk julkaka


Klicha - assyrisk julkaka
14 ingredienser
Bakom lucka nr 4 hittar vi programledaren Rania som bakar mamma Hasnas assyriska julkakor. Från Nyhetsmorgon 4 december 2022.
Se Rania Shemoun Olsson laga receptet

Ingredienser
- 1 kg vetemjöl
- 3 dl strösocker
- 3 dl mjölk
- 500 g margarin
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk fänkål (malen)
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen nejlika
- 1 tsk mahaleb, malen (eller vejksel)
- 1 tsk malen muskot
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 förp jäst
- 2 ägg, att pensla med
Gör så här
- Häll mjöl, bakpulver och rumstempererat smör i en bunke och knåda, eller använd bakmaskin.
- Blanda i alla kryddor och socker och knåda.
- Värm mjölken och lös upp jästen i mjölken. Häll blandningen över degen och knåda ihop till en mjuk deg. Täck bunken med plastfolie eller duk och låt jäsa i 1 timme.
- Sätt ugnen på ca 200 grader.
- Forma dina klichakakor hur du vill och gör med fördel mönster på toppen.
- Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och pensla dom med ägg.
- Grädda kakorna i ca 7-10 min beroende på tjocklek och storlek. Bra om kakorna får färg.
- Ät och njut med en kopp kaffe/te eller ett glas mjölk.