Klassisk kalops

Klassisk kalops
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Klassisk kalops

12 ingredienser

Kalops blir alltid gott, låt den koka länge.

Ingredienser

portioner
  • 8-900 g högrev, i grytbitar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 morot, skivad
  • 1 lagerblad
  • 5-6 kryddpepparkorn
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 nötbuljongtärning
  • ca 4 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • matfet, till stekning

Gör så här

  1. Bryn kött och grönsaker i matfett i en stekgryta. Krydda och pudra över mjölet. Vänd runt.
  2. Smula ner buljongen och slå på vattnet. Smaka av med tomatpurén. Koka sakta under lock tills köttet är mört.