Klämmacka med karamelliserad lök
Klämmacka med karamelliserad lök
7 ingredienser
1 h
Klämmacka med karamelliserad lök, vitmögelost och äpple är perfekt som glöggtilltugg. Den går dessutom att förbereda och förvara i kylen i upp till tre dagar.
Ingredienser
- 4 gula lökar, skalad och fint strimlad
- smör (till stekning)
- salt
- vitvinsvinäger
- 100 g mögelost (vitmögelost)
- 4 skivor surdegsbröd
- 1 äpple, fint tärnat (Ingrid Marie)
Gör så här
- Fräs löken långsamt i smör tills den blir helt mjuk, smaka av med salt och vinäger. Det skall bli som en mjuk lökkompott.
- Mosa osten med en gaffel och blanda med löken. Bred på ett rejält lager på två skivor bröd och lägg de andra skivorna ovanpå.
- Lägg mackorna i lätt press i kylen, ca 1 timme.
- Stek mackorna i smör och skär i mindre bitar vid servering.
- Toppa de små klämmackorna med fint tärnat äpple.