Kladdkakecheesecake

koket.se
Kladdkakecheesecake
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Helan shabani profilbild
Helan shabani profilbild

Kladdkakecheesecake

17 ingredienser

40 m + tid i kyl

Gillar du kladdkaka? Gillar du cheesecake? Då måste du testa den här desserten där du får lite av varje i en härlig kombination med grädde och jordgubbar!

Se Helan Shabani laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kladdkaka

  • 100 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Cheesecakefyllning

  • 300 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 7 oreos

Servering

  • jordgubbar
  • vispgrädde

Gör så här

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka chokladen och smält den med smöret i en kastrull. Låt svalna.
  3. Häll farinsocker och strösocker i en skål. Knäck sedan i ett ägg i taget och tillsätt äggulan, rör om försiktigt. Blanda ner choklad och smör.
  4. Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
  5. Rör om tills allt precis blandats samman.
  6. Täck en springform (24 cm i diameter) med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ugnen i 10–15 minuter eller tills kladdkakan blivit fast i kanterna men fortfarande dallrar i mitten.
  7. Låt kladdkakan svalna helt. Ät den helst dagen efter.

Cheesecakefyllning

  1. Vispa färskosten med elvisp tills den blir len och fluffig. Vispa försiktigt i florsocker och vaniljsocker tills det precis blandats samman.
  2. Vispa grädden i en separat skål till hårda toppar och blanda ner i färskosten. Rör i hackade kakor.

Montering och servering

  1. Hacka kladdkakan i bitar och fördela bitarna i sex glas.
  2. Fördela fyllningen i glasen, täck över och låt stå i kylen i 1 timme innan servering.
  3. Toppa med jordgubbar och grädde.