Kladdkakecheesecake
Kladdkakecheesecake
17 ingredienser
40 m + tid i kyl
Gillar du kladdkaka? Gillar du cheesecake? Då måste du testa den här desserten där du får lite av varje i en härlig kombination med grädde och jordgubbar!
Se Helan Shabani laga receptet

Ingredienser
Kladdkaka
- 100 g mörk choklad
- 200 g smör
- 2 dl farinsocker
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 1 äggula
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Cheesecakefyllning
- 300 g färskost
- 1 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl vispgrädde
- 7 oreos
Servering
- jordgubbar
- vispgrädde
Gör så här
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka chokladen och smält den med smöret i en kastrull. Låt svalna.
- Häll farinsocker och strösocker i en skål. Knäck sedan i ett ägg i taget och tillsätt äggulan, rör om försiktigt. Blanda ner choklad och smör.
- Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
- Rör om tills allt precis blandats samman.
- Täck en springform (24 cm i diameter) med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ugnen i 10–15 minuter eller tills kladdkakan blivit fast i kanterna men fortfarande dallrar i mitten.
- Låt kladdkakan svalna helt. Ät den helst dagen efter.
Cheesecakefyllning
- Vispa färskosten med elvisp tills den blir len och fluffig. Vispa försiktigt i florsocker och vaniljsocker tills det precis blandats samman.
- Vispa grädden i en separat skål till hårda toppar och blanda ner i färskosten. Rör i hackade kakor.
Montering och servering
- Hacka kladdkakan i bitar och fördela bitarna i sex glas.
- Fördela fyllningen i glasen, täck över och låt stå i kylen i 1 timme innan servering.
- Toppa med jordgubbar och grädde.