Kladdkaka x3

9 röster
45 m
1 kaka
Kladdkaka x3
Foto: Ulrika Ekblom

Receptet är ur boken Food Pharmacy – Näringsjägaren av Mia Clase, Lina Nertby Aurell, Bonnier fakta.

Food Pharmacy_omslag

"Här kommer världens bästa recept på kladdkaka. Gånger tre! Basen är alltid densamma, men du väljer själv vilken smak du vill ha - saffran (lussebulle), kakao (vanlig kladdkaka) eller pepparkakskrydda (kladdig mjuk pepparkaka)." /Mia Clase och Lina Nertby Aurell

45 m
1 kaka

Du behöver

  • 3 ägg
  • 15 dadlar, färska och urkärnade
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk kokosolja, kallpressad
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 förp saffran (2 msk pepparkakskrydda eller 3 msk kakao, gärna raw)

Gör så här

  1. Sätt ugn en på 125 grader.
  2. Smörj en liten kakform med kokosolja. Mixa samman allt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 35 minuter. Klart!
Tips!
Food Pharmacy_omslag

Receptet är ur boken "Food Pharmacy – Näringsjägaren"

18 november 2019