Kladdkaka x3

0 röster
45 m
1 kaka
Kladdkaka x3
Foto: Ulrika Ekblom

Receptet är ur boken Food Pharmacy – Näringsjägaren av Mia Clase, Lina Nertby Aurell, Bonnier fakta.

Food Pharmacy_omslag

"Här kommer världens bästa recept på kladdkaka. Gånger tre! Basen är alltid densamma, men du väljer själv vilken smak du vill ha - saffran (lussebulle), kakao (vanlig kladdkaka) eller pepparkakskrydda (kladdig mjuk pepparkaka)." /Mia Clase och Lina Nertby Aurell

Visa mer
45 m
1 kaka

Du behöver

  • 3 ägg
  • 15 dadlar, färska och urkärnade
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk kokosolja, kallpressad
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 förp saffran (2 msk pepparkakskrydda eller 3 msk kakao, gärna raw)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugn en på 125 grader.
  2. Smörj en liten kakform med kokosolja. Mixa samman allt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 35 minuter. Klart!
Tips!
Food Pharmacy_omslag

Receptet är ur boken "Food Pharmacy – Näringsjägaren"

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...