Kladdkaka med cheesecakeswirl
Kladdkaka med cheesecakeswirl
12 ingredienser
30 m
Kladdkaka är underbart gott och det är även cheesecake. Så varför inte kombinera dem båda? Det kan bara bli sagolikt!
Se Linnea Orvegård laga receptet

Ingredienser
Kladdkaka
- 200 g smör
- 4 ägg
- 5 dl strösocker
- 6 msk kakao
- 4 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- ca 0,5 salt
Swirl
- 300 g färskost
- 2 äggulor
- 5 msk florsocker
Limejordgubbar
- 1-2 l jordgubbar
- 2-3 limefrukter, saft och zest
Gör så här
Kladdkaka
- Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
- Fördela smeten i två formar.
Swirl
- Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Fördela sedan smeten på kladdkakan och "swirla" runt innan gräddning.
- Grädda kladdkakan på 175 grader i ca 15–20 minuter beroende på storlek på formen. Håll uppsikt, kladdkakan ska vara fast i kanterna men dallrig i mitten.
Limejordgubbar
- Dela jordgubbarna.
- Pressa limen över jordgubbarna och riv över limezest. Låt stå och dra och servera sedan till kladdkakan.