Kladdig chokladtårta

20 röster
40 m
6-8
Kladdig chokladtårta ny
Foto: Köket.se

Kladdkaka är mångas favorit - det är en chokladdessert som är lätt att göra och som dessutom går att frysa in!

Visa mer
40 m
6-8

Du behöver

  • 100 g smör
  • 340 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk florsocker (att pudra över)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° och placera ett galler mitt i ugnen.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad.
  3. Rör ihop både strö- och farinsocker i smält smör.
  4. Tillsätt ägg, vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Rör till sist ner chokladen och blanda väl.
  5. Ställ formen i ugnen och grädda i ca 20-30 minuter.
  6. Låt den svalna i formen, stjälp upp kakan upp och ner på ett fat så du får kakans rakare kanter uppåt. Dekorera med florsocker och eventuellt lite blommor.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...