Kinesiska tacos med fläskfilé och hoisinsås

POPULÄRT
koket.se
Kinesisk tacos på fläskfilé med hoisinsås
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kinesiska tacos med fläskfilé och hoisinsås

17 ingredienser

45 min

Storfavoriten tacos i kinesisk tappning - små mjuka tortillabröd fylls med hoisinsås, kryddig fläskfilé, chilimajo och krispiga grönsaker. Perfekt plockrätt för hela familjen.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 3 msk japansk soja
  • 1,5 dl hoisinsås
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 förp små tortillabröd
  • 1 gemsallad, plockade blad
  • 1 gurka, i stavar
  • 4 salladslökar, skivade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad
  • ev sriracha

Five spice krydda (finns att köpa färdig)

  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 0,5 tsk hel nejlika
  • 1 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Börja med five spicekryddan om du gör den själv. Stöt alla kryddor i en mortel till ett fint pulver.
  3. Putsa fläskfilen och pensla den med 2 msk soja. Strö över five spicekrydda.
  4. Stek fläskfilén i olja i en stekpanna runt om tills den fått lite färg.
  5. Lägg i en ugnssäker form. Pensla filén med hoisinsås.
  6. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Detta tar ca 15-20 minuter, beroende på hur länge du brynt köttet innan.
  7. Medan köttet går i ugnen, blanda majonnäs med sesamolja, riven vitlök och 1 msk soja. Ställ åt sidan.
  8. Ta ut köttet och låt vila övertäckt i 5-10 minuter. Skär köttet i ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg dem på ett förvärmt fat.
  9. Se till att alla grönsaker är förberedda enligt anvisning i ingredienslistan.
  10. Bred ut hoisin på bröden, lägg på salldsblad, det kryddiga köttet, sesam-majonnäsen, gurka, salladslök, koriander och ev sriracha. Vik ihop och ät med händerna!