Kinesisk mochi med svart sesampasta
Kinesisk mochi med svart sesampasta
9 ingredienser
1 h
Kinesisk mochi med svart sesampasta kan bli en riktig favorit!
Ingredienser
- 80 g svarta sesamfrön, rumsvarmt
- 60 g strösocker
- 40 g smör, rumsvarmt (eller grisfett)
- 130 klibbrismjöl (glutinous rice flour)
- 120 ml vatten, 70 grader varmt
- 500 ml vatten
- 4 msk strösocker
- 5 cm färsk ingefära, skivad
- salt
Gör så här
- Mal sesamfrön och socker i en mixer och häll upp i en skål. Rör ner rumsvarmt smör (eller grisfett) och smaka av med salt. Ställ fyllningen i kylen i minst 30 minuter så den stelnar.
- Dela upp fyllningen i 12 lika stora bollar.
- Rör långsamt ned det varma vattnet i klibbrismjölet under omrörning i en skål. Knåda ihop till en slät och ganska fast deg.
- Dela upp degen i 12 lika stora bollar. Platta till degen och fyll med en boll av fyllning. Täck med plast medan du fyller resten.
- Koka upp vatten med socker och ingefära i en kastrull. Lägg i bollarna och koka i några minuter tills alla flyter upp. Rör försiktigt runt under koktiden med baksidan av en slev så de inte fastnar i botten eller i varandra.
- Serveras varmt med ingefärsbuljongen.