Kinesisk mochi med svart sesampasta

Jimmy Guo

Kinesisk mochi med svart sesampasta

9 ingredienser

1 h

Kinesisk mochi med svart sesampasta kan bli en riktig favorit!

Ingredienser

portioner
  • 80 g svarta sesamfrön, rumsvarmt
  • 60 g strösocker
  • 40 g smör, rumsvarmt (eller grisfett)
  • 130 klibbrismjöl (glutinous rice flour)
  • 120 ml vatten, 70 grader varmt
  • 500 ml vatten
  • 4 msk strösocker
  • 5 cm färsk ingefära, skivad
  • salt

Gör så här

  1. Mal sesamfrön och socker i en mixer och häll upp i en skål. Rör ner rumsvarmt smör (eller grisfett) och smaka av med salt. Ställ fyllningen i kylen i minst 30 minuter så den stelnar.
  2. Dela upp fyllningen i 12 lika stora bollar.
  3. Rör långsamt ned det varma vattnet i klibbrismjölet under omrörning i en skål. Knåda ihop till en slät och ganska fast deg.
  4. Dela upp degen i 12 lika stora bollar. Platta till degen och fyll med en boll av fyllning. Täck med plast medan du fyller resten.
  5. Koka upp vatten med socker och ingefära i en kastrull. Lägg i bollarna och koka i några minuter tills alla flyter upp. Rör försiktigt runt under koktiden med baksidan av en slev så de inte fastnar i botten eller i varandra.
  6. Serveras varmt med ingefärsbuljongen.