Kinesisk frukostpannkaka

POPULÄRT
Kinesisk frukostpannkaka
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Kinesisk frukostpannkaka

12 ingredienser

30 m

”Jian Bing är en kinesisk frukostpannkaka som är en klassisk street-food-rätt och finns över hela Kina och Taiwan. Har fått fäste i USA och England, nästa kioskvältare i Sverige?” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner

Kex

  • 16 wontonplattor, färdiga
  • olja (att fritera i)

Pannkakssmet

  • 70 g vetemjöl
  • 40 g fullkornsmjöl
  • 3 dl vatten

Topping vid stekning

  • 4 tsk sesamfrön, rostade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 4 ägg

Sås

  • hoisinsås
  • chilisås (med vitlök)

Topping vid servering

  • färsk koriander
  • bladsallad

Gör så här

Kex

  1. Fukta ena sidan av wontonarken, lägg ihop dem två och två, pressa lätt så att de fäster. Skåra varje ark två gånger med en kniv.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och fritera tills arken puffar upp, vänd på arken och upprepa. Kexen skall vara ljusbruna och krispiga.

Pannkakor

  1. Blanda mjölsorterna och vispa ner vattnet, smeten skall vara lös och rinnig.
  2. Värm en stekpanna till medelvärme och häll i smet, den skall lätt rinna ut till en tunn pannkaka, sänk värmen om den stannar för fort.
  3. Toppa pannkakan med sesamfrön och salladslök
  4. Vänd pannkakan och knäck ett ägg på pannkakan, smeta ut ägget med baksidan av en sked.
  5. När ägget är klart, toppa pannkakan med såserna, två kex och grönsakerna.
  6. Vik ihop pannkakan till ett paket, lägg på en skärbräda, dela och servera.