Kinesisk broccoli med ingefära

POPULÄRT
Kinesisk broccoli med ingefära
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Kinesisk broccoli med ingefära

9 ingredienser

20 m

"Broccoli som den såg ut från början. Det funkar fint med vanlig broccoli om du delar buketterna på mitten." /Erik Videgård

Ingredienser

portioner
  • 5 l vatten
  • 3 msk salt
  • 4 cm färsk ingefära
  • 400 g kinesisk broccoli
  • 2 msk matolja
  • 1 msk risvin (eller torr sherry)
  • 4 msk kokvatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk maizenaredning
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Koka upp en gryta vatten (5 liter med 3 msk salt).
  2. Skala och finhacka den färska ingefäran, det ska bli ca 3 msk.
  3. Skär bort den hårda nedre delen av broccolin. När vattnet kokar lägger du ner broccolin och kokar den i 30 sekunder, ta upp och spola av med iskallt vatten. Låt rinna av på en handduk.
  4. Hetta upp och smaksätt en wok. Tillsätt oljan och låt den bli varm. Tillsätt broccolin och snabbstek 30 sekunder.
  5. Tillsätt ingefäran och snabbstek till det doftar (20 sekunder).
  6. Häll i risvin, kokvatten och socker, sjud tills broccolin är genomvarm.
  7. Lägg broccolin på ett serveringsfat. Red av vätskan med maizena blandat med vatten och häll den över broccolin.