Kimchipannkaka

POPULÄRT
koket.se
Kimchipannkaka 2
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Kimchipannkaka

21

10 ingredienser

20 m

”En snabb rätt som kombinerar kimchins krunch och syrliga hetta med en krispig pannkaka, oslagbart.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner
  • 150 g kimchi
  • 130 g vatten
  • 100 g vetemjöl
  • 40 g rismjöl
  • 3 msk vätska från kimchin
  • 1 tsk salt
  • rapsolja (att steka i)

Dippsås

  • 1 msk soja (ljus)
  • 1 tsk risvinäger
  • ca 1 krm sesamfrön, rostade
  • ca 1 krm gochugaru (malen chilipeppar)

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser.
  2. Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt 2 msk rapsolja.
  3. Häll smeten i pannan och tryck ut smeten över hela pannans botten med hjälp av baksidan på en stor sked.
  4. Stek tills botten är krispig och gyllene, ca 3 minuter, vänd sedan pannkakan.
  5. Häll ytterligare en matsked olja längs pannkakans kant och stekt ytterligare 2-3 minuter.
  6. Lägg pannkakan på en skärbräda och dela i mindre bitar.
  7. Servera med dippsåsen som du enkelt blandar ihop.