Kimchi fried rice med edamame

Kimchi fried rice med edamame
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Kimchi fried rice med edamame

72

2 steg att laga

13 ingredienser

10 m

Stekt ris som blir syrligt och hett av kimchi och lite nötigt av sesamolja. Matchas perfekt med krämigheten från ägget. En klassiker på både restaurang och i hemmen i Korea.

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 0,5 rödlök
  • 2 klyfta vitlök
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 2 dl kimchi, gärna välsyrad
  • 4 dl koreanskt ris, kallt kokt (eller japanskt ris)
  • 100 g frysta edamamebönor, tinade
  • 2 msk kimchispad
  • 1 msk koreansk soja (eller japansk soja)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön, + extra till servering
  • 2 salladslök
  • 2 ägg
  • neutral rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Stek rödlök och vitlök på hög värme i en panna med olja i 1 minut. Grovhacka kimchin, lägg den i pannan och låt steka med löken i några minuter. Tillsätt sedan ris, edamame, kimchispad, soja, sesamolja och sesamfrön och låt steka under omrörning. Smaka av med soja och sesamolja. Skär salladslöken fint och strössla ovanpå.
  2. Stek äggen på ena sidan, gärna på hög värme för att sedan sänka värmen när äggen fått en frasig yta. Servera genast med det nystekta kimchiriset. Strössla gärna på mer sesamfrön och njut!