Kimchi fried rice med edamame

12 röster
10 m
2

Stekt ris som blir syrligt och hett av kimchi och lite nötigt av sesamolja. Matchas perfekt med krämigheten från ägget. En klassiker på både restaurang och i hemmen i Korea.

Tips! Kimchin får gärna vara välsyrad, om den inte är det går det bra att droppa i lite risvinäger för att få den rätta syran. Om du inte har någon kimchi kan du ta motsvarande mängd färsk salladskål och blanda med 1 riven vitlöksklyfta, 1 tsk riven ingefära, 1 msk gochujang
och 1 msk risvinäger, blanda ihop och stek som kimchin. Inte riktigt samma smak, men också jättegott. /Jennie

Läs mer om boken Mycket smak på nolltid hos Adlibris >>

Visa mer
10 m
2

Du behöver

  • 0,5 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 2 dl kimchi, gärna välsyrad
  • 4 dl kallt kokt koreanskt eller japanskt ris
  • 100 g frysta edamamebönor, tinade
  • 2 msk kimchispad
  • 1 msk koreansk soja (eller japansk soja)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön + extra till servering
  • 2 salladslökar
  • 2 ägg
  • neutral rapsolja till stekning

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Stek rödlök och vitlök på hög värme i en panna med olja i 1 minut. Grovhacka kimchin, lägg den i pannan och låt steka med löken i några minuter. Tillsätt sedan ris, edamame, kimchispad, soja, sesamolja och sesamfrön och låt steka under omrörning. Smaka av med soja och sesamolja. Skär salladslöken fint och strössla ovanpå.
  2. Stek äggen på ena sidan, gärna på hög värme för att sedan sänka värmen när äggen fått en frasig yta. Servera genast med det nystekta kimchiriset. Strössla gärna på mer sesamfrön och njut!
22 januari 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept