• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kikärtspaella

Kikärtspaella
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kikärtspaella

2 steg att laga

14 ingredienser

Ris som kokas med saffran i buljong blir en bra stomme till en paella. I den här färgglada rätten ingår även grönsaker och kikärter. Servera kikärtspaellan med smaksatt crème fraiche. För dig som äter vego light kan rätten kompletteras med exempelvis grillad kyckling.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl snabbris
  • 0,25 g saffran [0,5 förp]
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 burk kikärtor [400 g]
  • 1 röd paprika
  • 200 g frysta ärtor
  • 8 körsbärstomater
  • salt
  • peppar

Till servering:

  • smaksatt crème fraiche

Gör så här

  1. Hacka den gula löken och skiva vitlöken. Fräs i olja. Låt riset fräsa med och häll sedan på vattnet. Smula ner buljongtärning och saffran. Koka enligt koktiden på paketet.
  2. Hacka paprikan. Häll av kikärterna och spola av dem. Blanda ner i riset. Lägg i paprika och ärter. Låt allt bli genomvarmt. Krydda med salt och peppar. Klyfta cocktailtomaterna och lägg dem på paellan.