Kikärtsgryta med kokosmjölk

koket.se
Kikärtsgryta med kokosmjölk
Foto: Lina Eidenberg Adamo
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Kikärtsgryta med kokosmjölk

14 ingredienser

30 m

En god och matig gryta som både är snabb och enkel blir perfekt middag en stressig vardagskväll!

Se Karoline Pettersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk rapsolja (att steka i)
  • 3 tsk garam masala (kryddblandning)
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 förp färdigkokta kikärtor [à ca 400 g]
  • 1 förp krossade tomater [ca 400 g]
  • 1 förp kokosmjölk [ca 400 ml]
  • 400 g fryst bladspenat, tinad och urkramad
  • ca 2 tsk limesaft, pressad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp olja i stor stekpanna på medelvärme och stek lök och vitlök i någon minut. Löken ska få lite färg.
  3. Tillsätt garam masala samt chiliflakes och stek en stund till.
  4. Häll av kikärtorna, skölj dem med kallt vatten och låt rinna av.
  5. Rör ner kikärtorna i grytan tillsammans med krossade tomater, kokosmjölk, spenat, limesaft, buljongtärningar och vatten. Låt koka under lock i ca 10 minuter. Rör om då och då.
  6. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer limesaft.
  7. Servera gärna grytan med kokt ris.