Key lime pie med oreos

90 m
8 - 10
Key lime pie med oreos
Foto: Frederik Zäll

En amerikansk klassiker i ny tappning! Gör pajbotten på Oreos och servera med grädde smaksatt med lite Jack Daniel's.

12 november 2016
90 m
8 - 10

Du behöver

Pajbotten

  • 1 pkt Oreos
  • 50 g smör

Fyllning

  • 4 dl kondenserad mjölk (sötad)
  • 3 äggulor
  • 3 msk färskost
  • 6 key lime (eller 3 lime), skalet
  • 1 dl pressad limesaft, gärna från key lime

Servering

  • 3 msk florsocker
  • 2 dl grädde
  • Jack Daniel’s
  • röda bär
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Hetta upp ugnen till 175 grader.
  2. Blanda Oreos och smör i en mixer och kör till hyfsat slät smet. Tryck ut i en pajform, ca 22 cm i diameter i ett tunt och tätt lager. Ställ i frysen.
  3. Vispa ihop kondenserad mjölk med äggulor, färskost, zest och juice från lime. Häll i den lätt kylda pajformen.
  4. Baka av i cirka 15 minuter eller tills pajen satt sig. Kyl på ett galler, minst 1 timme innan servering.
  5. Vispa grädden fluffig med florsocker, vänd i lite Jack Daniel’s och smaka av. Spritsa pajen och pudra över lite florsocker. Toppa anrättningen med röda vackra bär och några blad citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept