Älgfärsbiffar med soltorkade tomater och örter
Älgfärsbiffar med soltorkade tomater och örter
11 ingredienser
Servera gärna med nyponsalsa och fransk potatissallad, eller sötpotatis med ingefära.
Ingredienser
- 500 g älgfärs
- 6 soltorkade tomater
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 ägg
- 6 enbär, krossade (kan uteslutas)
- 2 msk färsk rosmarin, finhackad (eller timjan)
- 3 msk olivolja
- salt
- svartpeppar, nymalen
- olivolja, till stekning
Gör så här
- Lägg de soltorkade tomaterna i blöt i hett vatten i några minuter eller tills de är mjuka.
- Finhacka tomaterna och skala och finhacka lök och vitlök.
- Blanda alla ingredienser till en smidig färs
- och forma till biffar.
- Stek biffarna i olivolja i en stekpanna tills
- de har fin färg och är genomstekta.