Indisk kycklingcurry med mangold
Indisk kycklingcurry med mangold
18 ingredienser
Servera kycklingcurryn med nykokt basmatiråris och lätt fräst mangold.
Ingredienser
- 1 kg kycklingfilé
- 3 dl yoghurt
- 2 gula lökar (stora)
- 4 cm färsk ingefära
- 5 klyftor vitlök
- 4 msk olivolja
- 1 msk garam masala, pulver eller pasta
- 2 tsk gurkmeja
- 1,5 tsk chilipulver
- 1 msk malen koriander
- 1 msk malen spiskummin
- 1 tsk malen kanel
- 2 dl kokosmjölk
- salt
- svartpeppar, nymalen
Till servering:
- mangold
- pumpakärnor
- basmatiråris
Gör så här
- Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor.
- Marinera kycklingbitarna i yoghurt i minst 1 timme.
- Skala och hacka löken. Skala ingefära och vitlök och
- riv på den fina sidan av rivjärnet.
- Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Stek löken tills den har blivit genomskinlig men inte fått färg. Tillsätt vitlök och ingefära och stek ytterligare en stund. Blanda i alla kryddor och vänd runt.
- Lägg i den yoghurtmarinerade kycklingen och låt bryna en liten stund.
- Tillsätt kokosmjölken och låt puttra på svag värme i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.