Lax med ingefära och vitlök

26 röster
4
Lax med ingefära och vitlök
Foto: Susanna Blåvarg

Servera laxen med en saftig grönsallad och något tillbehör, till exempel wokad sparris och lite bröd.

Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 4 cm färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela laxen i portionsbitar.
  3. Skala och riv ingefära och vitlök på den fina sidan av rivjärnet. Blanda med rosmarin och olivolja.
  4. Gnid in laxbitarna med blandningen och salta och peppra.
  5. Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en smord ugnsfast form. Baka laxen i ugnen i ca 12 minuter eller tills den är färdig.
23 mars 2009

Laddar fler recept