Kebabpizza

koket.se
Kebabpizza
Oskar Montano
Oskar Montano

Kebabpizza

Av: Oskar Montano

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

12 h

Kebabpizza är en riktig klassiker som man bara måste testa göra själv hemma! Den här versionen med eget kebabkött blir riktigt lyxig och god.

Se Oskar Montano laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pizza

  • 1 kg lammbog (räcker till mer än 1 pizza)
  • 40 g spigarello (eller svartkål)
  • 1 pizzadeg
  • 80 g fior di latte, tärnad
  • 2 msk pecorinoost

Salsa verde

  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk kapris
  • 2 sardellfiléer (valfritt)
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk persilja, finhackad
  • 2 citroner

Tahinisås

  • 30 g tahinipasta
  • 30 g vatten
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, saften
  • salt

Gör så här

  1. Bryn lammet tills det får en fin yta.
  2. Baka lammet i en ugnsform med folie i 12 timmar på 110 grader tillsammans med 1 dl vatten.
  3. Dra isär lammet, köttet ska falla isär lätt. Salt tills det blir gott och blanda med saften från ugnsformen.

Salsa verde

  1. Mixa olivolja med kapris, sardellfiléer och vitlök.
  2. Blanda den finhackade persiljan med oljemixen.
  3. Tillsätt citronsaften och salta om det behövs.

Tahinisås

  1. Blanda tahini med vatten och vitlöksklyfta. Mixa med stavmixer.
  2. Tillsätt citronsaften och salta.

Pizza

  1. Blanda spigarellon med olivolja och salt.
  2. Baka ut pizzadegen.
  3. Börja med fior di latten och sedan ca 100 g av det bakade lammet. Lägg spigarellon över.
  4. Baka pizzan i ugnen.
  5. Efter ugnen toppar du pizzan med pecorino, salsa verde och tahini såsen.