Kebab i bröd med tahinisås och örtsallad

POPULÄRT
Kebab på spett med tahinisås och örtsallad
Foto: TV4
Tareq Taylor Kökets middag
Tareq Taylor Kökets middag

Kebab i bröd med tahinisås och örtsallad

27

24 ingredienser

Tareqs fantastiskt goda recept på kebab som du enkelt lagar på grillen eller i stekpannan. Som sig bör bjuds den i mjukt bröd med tahinisås och massor av färska örter.

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfärs
  • 2 tsk salt
  • ev vatten
  • kryddblandning
  • 1 tsk sju kryddor
  • 1 tsk sumak, malen
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt

Tahinisås

  • 1 dl tahinipasta
  • 1 dl vatten
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 tsk salt

Tomatsallad med mynta och koriander

  • 1 kruka färsk persilja, hackad
  • 1 kruka färsk mynta, hackad
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 3 tomater
  • 2 salladslökar
  • 0,5 grön chilifrukt
  • 2 citroner, saften endast saften
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Till servering

  • pitabröd, eller tunnbröd

Gör så här

  1. Blanda färsen med kryddorna. Forma järpar av färsblandningen med blöta händer.
  2. Stek eller grilla järparna tills de är genomstekta.
  3. Gör tahinisåsen genom att vispa ihop tahinin med vattnet. Tillsätt citronsaften och salt. Vispa igen.
  4. Hacka örterna till salladen fint. Skär tomater, salladslök och chili i små tärningar.
  5. Tillsätt citronsaft, olivolja och salt. Blanda väl.
  6. Servera köttet med såsen och salladen inrullade i tunnbröd eller fyllda i pitabröd.