Kebab i bröd med tahinisås och örtsallad
Kebab i bröd med tahinisås och örtsallad
24 ingredienser
Tareqs fantastiskt goda recept på kebab som du enkelt lagar på grillen eller i stekpannan. Som sig bör bjuds den i mjukt bröd med tahinisås och massor av färska örter.
Se Tareq Taylor laga receptet

Ingredienser
- 500 g lammfärs
- 2 tsk salt
- ev vatten
- kryddblandning
- 1 tsk sju kryddor
- 1 tsk sumak, malen
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk salt
Tahinisås
- 1 dl tahinipasta
- 1 dl vatten
- 0,5 citron, saften
- 0,5 tsk salt
Tomatsallad med mynta och koriander
- 1 kruka färsk persilja, hackad
- 1 kruka färsk mynta, hackad
- 1 kruka färsk koriander, hackad
- 3 tomater
- 2 salladslökar
- 0,5 grön chilifrukt
- 2 citroner, saften endast saften
- 3 msk olivolja
- 1 tsk salt
Till servering
- pitabröd, eller tunnbröd
Gör så här
- Blanda färsen med kryddorna. Forma järpar av färsblandningen med blöta händer.
- Stek eller grilla järparna tills de är genomstekta.
- Gör tahinisåsen genom att vispa ihop tahinin med vattnet. Tillsätt citronsaften och salt. Vispa igen.
- Hacka örterna till salladen fint. Skär tomater, salladslök och chili i små tärningar.
- Tillsätt citronsaft, olivolja och salt. Blanda väl.
- Servera köttet med såsen och salladen inrullade i tunnbröd eller fyllda i pitabröd.