Kavringsnittar med grönkål, cheddar och valnötter

Från Sverige Kavringsnittar med grönkål, cheddar och valnötter
Foto: Köket.se

Kavringsnittar med grönkål, cheddar och valnötter

8 ingredienser

Busenkla och goda snittar till julfest och glöggmingel. Rosta några skivor kavring och toppa med en krämig grönkålsröra och honungsrostade valnötter.

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ostrapporten 2025
Från Sverige Ostrapporten 2025

Ostrapporten 2025

Det här är svenskarnas favoritost!

Läs mer

Ingredienser

st
  • 70 g valnötter
  • 2 msk honung (Från Sverige)
  • flingsalt
  • 10 skivor kavring (Från Sverige)
  • 100 g grönkål (Från Sverige)
  • 2 dl crème fraîche (Från Sverige)
  • 150 g cheddarost (Från Sverige)
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll upp valnötterna i en ugnsform och ringla över honung. Strö på lite flingsalt och rosta i ugnen i 10-15 minuter.
  3. Rosta kavringen och skär till 20 små snittar.
  4. Skölj och dra grönkålsbladen från stjälkarna. Hacka grönkålen fint.
  5. Riv osten på den fina sidan av rivjärnet.
  6. Blanda ihop grönkålen med riven cheddar och crème fraiche. Blanda ordentligt tills grönkålen mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg upp grönkålen på kavringen och toppa med honungsnötter.
TIPS!
Svensk mat – vad är det egentligen?
Från Sverige Pepparkaksrulltårta med lingonsmörkräm

Svensk mat – vad är det egentligen?

Svaret är enkelt: Det handlar om råvarorna och var maten tillverkas!

Läs mer