Kavring med lax, rödbetor och kikärtor

15 m
4 - 8
Kavring med lax, rödbetor och kikärtor
Foto: Sandra Mastio

Varmrökt lax på smörstekt kavring med snabb rödbets- och kikärtssallad med lakrits, honung och citron. Utsökt liten snitt på glöggminglet.

3 december 2016
15 m
4 - 8

Du behöver

  • 8 skivor kavring
  • 4 msk smör
  • 200 g varmrökt lax
  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 3 hela inlagda rödbetor
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk lakritspulver
  • 2 msk honung
  • 1 citron
  • 1 krm stekta rostade fänkålsfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Smält smöret i en panna och stek brödet krispigt på båda sidor.
  2. Hacka rödbetorna och mosa kikärtorna lätt, blanda med yoghurt, lakritspulver, honung och zest från citronen till en jämn röra.
  3. Lägg röran på brödet och toppa med lite lax, en liten klyfta citron och dill.
Kommentera receptet

Fler goda recept