Katrinplommonsoufflé med valnötter
Katrinplommonsoufflé med valnötter
8 ingredienser
30 m
Katrinplommonsoufflé med valnötter är en festlig dessert som gör sig fint till nyår.
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 20 katrinplommon
- 125 g vatten, ljummet
- 50 g valnötter, finhackade
- 3 msk cognac
- 1 dl strösocker
- 6 äggvitor
- 1 msk rapsolja
- florsocker
Gör så här
- Hacka plommonen fint och blanda med vattnet, valnötterna, cognac och socker. Rör tills sockret löst upp sig och låt stå minst 30 minuter eller över natten.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
- Blanda plommonen och valnötterna med en femtedel av skummet. Vänd sedan försiktigt ner resten av skummet med en sked.
- Smörj formar med olja och strö i socker. Fyll formarna och dra ett varv med tummen runt kanten.
- Grädda i ugnen på 175 grader utan fläkt i ca 15 minuter.
- Servera omedelbart med vispad kokosgrädde eller glass.