Cheesecake LCHF

Foto: Bingo Rimér
Cheesecake LCHF
13 ingredienser
Katrin Zytomierskas recept på en smarrig cheesecake à la LCHF med mandelmjöl, kokosmjöl och sukrin.
Ingredienser
Botten
- 4 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 1 dl fibrex
- 1 ägg
- 1 dl sukrin (eller sukrin melis)
- 200 g smör
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 3 ägg
- 1 dl sukrin
- 1 dl sukrin melis
- 2,5 dl kvarg
- 2 dl crème fraîche
Gör så här
Botten
- Blanda alla ingredienser.
- Låt degen stå i kylen i 30–40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och grädda i 8–12 minuter (beroende på ugn). Ta ut och låt pajskalet svalna.
- Sänk ugnsvärmen till 170 grader.
- Vispa äggulorna med sukrin och sukrin melis tills det blir poröst.
- Häll i kvarg och crème fraiche, rör om till en massa.
- Vispa äggvitorna styva och tillsätt dem långsamt. Rör försiktigt.
- Häll fyllningen i formen och grädda din cheesecake i mitten av ugnen i ca 45 minuter.