Seranorulle med Grevé och hasselnötter

Seranorulle med Grevé och hasselnötter
Foto: Tomas Yeh
Katja Palmdahl
Katja Palmdahl

Seranorulle med Grevé och hasselnötter

Av: Katja Palmdahl

12 ingredienser

Servera som läckra små tilltugg eller som bufférätt.

Receptet ger 10 rullar.

Ingredienser

  • 2-3 persiljerötter
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl hasselnötter, rostade
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk citron, pressad + lite rivet skal
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • chili explotion
  • färsk körvel
  • 100 g grevéost (smakstyrka 6-8)
  • 5 serranoskinka, långa skivor
  • några droppar balsamvinäger

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skala persiljeroten och skär i stavar, 6-7 cm långa.
  3. Lägg dem på bakplåtspapper och pensla med olja.
  4. Rosta i ugnen tills mjuka, ca 10 minuter. Låt svalna.
  5. Blanda persiljerot och hasselnötter och smaksätt med rapsolja, citron, salt och svartpeppar samt lite försiktigt med chili.
  6. Hacka körvel grovt och vänd ner.
  7. Skär osten i stavar.
  8. Dela seranoskinkan diagonalt och lägg ut skivorna på att smörpapper.
  9. Fördela persiljerot och ost på skinkskivorna samt 2-3 droppar balsamvinäger på varje.
  10. Rulla ihop.