Gult mos - potatismos

Gult mos - potatismos
Foto: Barnens egen matskola

Gult mos - potatismos

Av: Katarina Norra i Stockholm

Från: Barnens bästa potatismos

12 ingredienser

Recept på gult potatismos toppat med fetaost och spenat. Från tävlingen Barnens egen matskola.

Ingredienser

portioner
  • 14 potatisar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm peppar
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 g bladspenat
  • 100 g fetaost
  • 3 morötter
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i cirka 20 minuter. Dela dem om de är stora.
  2. Värm bladspenaten under lock i en kastrull med lite kokande vatten.
  3. Häll av potatisvattnet. Stöt potatisen i kastrullen.
  4. Tillsätt lite smör och mjölk. Krydda moset med salt och peppar, rör ner lite saffran och till sist lite mer smör och grädden.
  5. Tärna fetaosten i små kuber. Skala och riv morötterna. Ta spenaten från spisen, tillsätt fetaosten samt smör, salt och peppar. Lägg upp moset och toppa med spenaten och morötterna. Servera med fiskpinnar och citron/limesaft.