Glass Blåkulla med häxlikör

0 röster
10 min + 5 h
4

Glassdessert med smak av vanilj och strega. Toppas med riven choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Fresita
Artikelnummer 7866
Ursprung Chile
Strega och glass behöver rejält motjuck för att inte stjäla hela showen. Fresita med läcker äkta jordgubbssmak ger desserten ett lyft!

Visa mer
10 min + 5 h
4

Du behöver

  • 3 l gammaldags vaniljglass
  • 1 dl strega likör
  • 200 g mörk blockchoklad, riven
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Ta fram glassen 5 minuter innan.
  2. Hacka ner glassen i matberedare och kör 10 sekunder.
  3. Häll i stregalikören och blanda ytterligare 3-4 minuter på full fart. Ställ in i frysen 3-5 timmar.
  4. Ta ut glassen och forma till "äpplen" med en glasskopa. Ställ in ”äppelkulorna” i frysen och låt stelna.
  5. Vid servering, rulla äppelkulorna i riven mörk choklad.
  6. Gör en liten grop i" äppelkulan" och häll i en skvätt Stregalikör. Garnera med en citronmelisskvist.
1 maj 2014

Fler goda recept