Tropisk marängparfait med mangosås och kiwi-äpplesalsa

Foto: TV4
Tropisk marängparfait med mangosås och kiwi-äpplesalsa
10 ingredienser
Syrligt, sött och gott! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Ingredienser
- 1 marängbotten
- 3 äggulor
- 4 msk florsocker
- 2,5 dl vispgrädde
- fruktjuice (eller puré av mango, guava, passionsfrukt)
Kiwi-äpplesalsa
- 0,25 dl honung, flytande
- 0,25 dl citron, pressad
- 1 krm malen kardemumma
- 2 kiwis
- 1 äpple
Gör så här
- Vispa ihop äggulor och florsocker hårt och pösigt. Man ska kunna ”skriva i den”. Vispa grädden ganska löst, som filmjölk.
- Blanda i urskrapade passionsfrukter och fruktpuré i äggblandningen. Blanda därefter i den vispade grädden.
- Lägg marängbotten i en sockerkaksform med löstagbara sidor. Häll på parfaitsmeten. Ställ in i frysen minst i 3 timmar.
- Skala kiwin och fintärna den. Fintärna också äpplet. Blanda ihop och häll över citron-honungen. Låt stå i kylen 20 minuter innan serveringen.
- Vid servering: tag ut marängtårtan ur frysen cirka 10 minuter i förväg, så den blir mjuk. Skär tårtbitar. Servera med mangosås och en klick kiwisalsa.