Mimosasallad

15 röster
10 min
4
Mimosasallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Ett trevligt tillbehör till julskinkan, men mimosasallad passar till alla kalla kött- och fågelrätter.

Visa mer
10 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 äpplen
  • 3 skivor ananas (burk)
  • 3 mandariner, färska
  • 1 dl vindruvor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispad grädde

Gör så här

  1. Skala och klyfta äpplena. Skiva klyftorna. Skär ananasen i små trekanter. Skala och klyfta mandarinerna. Dela klyftorna. Dela och kärna ur vindruvorna. Spara några till garnering.
  2. Vispa grädden och blanda samman med majonnäsen. Rör ner frukten och lägg upp salladen och garnera med vindruvor.
19 augusti 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept