Mandelpotatisplättar med löjrom från Kalix

Mandelpotatisplättar med löjrom från Kalix
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Mandelpotatisplättar med löjrom från Kalix

12 ingredienser

Receptet på mandelpotatisplättar med löjrom räcker till fyra personer.

Ingredienser

portioner
  • 125 g mandelpotatis, kokt, pressad
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 krm strösocker
  • löjrom [ca 25g per portion]
  • rödlök, som tillbehör
  • gräslök, som tillbehör
  • citron, som tillbehör

Gör så här

  1. Blanda ihop pressad mandelpotatis i ordning med ägg, äggvita, crème fraiche, grädde, mjöl, salt och socker.
  2. Stek sedan 5 kronors stora plättar på medelhög värme 1 minut på varje sida.
  3. Smeten spritsas med fördel ner i stekpannan.
  4. Lägg sedan tillbehören på plättarna och servera.