Laxa de lux

Foto: TV4
Laxa de lux
17 ingredienser
30 min
Het kycklinggryta med thailändska smaker.
Vintips från Karin
Dolcetta d'Alba art nr 72150, 99 kr.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 4 msk olivolja, till stekning
- 2 vitlökar (stora)
- 5 cm ingefära, lövtunna
- 3 msk röd curry
- 1 tärning hönsbuljong
- 1 tsk fisksås
- 1 burk kokosmjölk
- 2 dl vatten, cirka
- 4 kycklingfiléer
- 1 röd chilifrukt, urkärnad, hackad
- 1 grön chilifrukt, urkärnad, hackad
- 4 schalottenlökar, tunt skivade
- En näve sockerärtor
- en näve groddar
- 1 limefrukt
- 0,5 kruka koriander
- 350 g äggnudlar
Gör så här
Laxa de lux
- Fräs vitlök och ingefära i oljan.
- Tillsätt red curry i omgångar och rör runt ingefäran och vitlöken.
- Späd kokosmjölken i omgångar och rör om.
- Tillsätt vatten.
- Lägg i hönsbuljongen.
- Koka upp och tillsätt fisksåsen.
- Lägg i kycklingfileérna och låt koka några minuter.
- Smaka av.
- Lägg nudlar och önskad mängd av chili, charlottenlök, sockerärtor och groddar i en skål.
- Häll över kycklingbitar och sås från grytan.
- Toppa med koriander och limeskivor.
Nudlar
- Kokas enligt anvisning.