Purjolök- och jordärtskockssoppa
Purjolök- och jordärtskockssoppa
10 ingredienser
Purjolök- och jordärtskockssoppa med kaviarkräm och rökt sik
Se fler recept från
Ingredienser
- 450 g purjolök, grovt skivade
- 350 g jordärtskocka, skalade i bitar
- 1 l vatten
- 2 msk kaviar, på tub
- 1 förp crème fraîche
- 400 g rökt sik
- 1 knippe dill, finskuren
- 0,5 gurka, tärnad
- 0,5 citron, saften
- smör, att fräsa i
Gör så här
- Fräs purjolöken och jordärtskockorna i smör i en stor kastrull.
- Tillsätt vatten eller grönsaksbuljong och låt puttra ca 15 min – tills grönsakerna är mjuka.
- Mixa soppan och smaksätt med salt och citronsaft.
- Vispa creme fraichen och blanda med kaviar och dill.
- Skiva gurkan tunt.
- Häll på soppan och lägg i en klick kaviarcreme, bryt siken och toppa med den.