Kardemummadoftande kalvdans
Kardemummadoftande kalvdans
4 ingredienser
1 h
Kalvdans är en riktig klassiker. Här hittar du Ernsts recept. Servera gärna med Ernsts hemgjorda körsbärssylt.
Lite grann som en crème brûlée, lite dallrigt, lite härligt, lent i munnen
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

Ingredienser
- 1 l råmjölk
- 1 ägg
- 2 msk strösocker
- 1 krm salt
- 1 tsk kardemummakärnor, malda
Gör så här
- Värm ugnen till 150 grader. Förbered ett vattenbad att grädda i.
- Vispa samman alla ingredienser.
- Häll smeten i flera smorda portionsformar eller en smord ugnssäker form.
- Grädda mitt i ugnen i vattenbadet tills smeten stelnat ända utifrån kanten till mitten av formen. Det tar ca 50 minuter (för en större form).