Körsbärssylt med bittermandel

Körsbärssylt med bittermandel
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Körsbärssylt med bittermandel

37

5 ingredienser

Hemgjord sylt slår det mesta. Så här kokar du körsbärssylt på Ernsts vis.

Ingredienser

portioner1 stor burk
  • 2 kg körsbär (eller bigarråer)
  • 1 kg syltsocker
  • 1 bittermandel
  • 10 körsbärskärnor
  • tygpåse eller tesil

Gör så här

  1. Skölj och kärna ur körsbären.
  2. Krossa ca 10 körsbärskärnor och en bittermandel i en mortel och lägg detta i en förslutningsbar tesil eller en livsmedelsvänlig tygpåse.
  3. Blanda ingredienserna i en kastrull. Koka upp och låt koka 15-20 min eller tills sylten fått en bra konsistens.
  4. Ta av kastrullen från spisen och skumma av väl.
  5. Ställ upp väl rengjorda burkar. Fyll dem ända upp till kanten. Förslut och förvara svalt.