Kardemummabulle med rabarberkräm
Kardemummabulle med rabarberkräm
15 ingredienser
1 h
Magiskt god fika med kardemummabulle, vispad grädde, rabarberkräm och saft kan bli en riktigt bra start på våren och sommaren!
Se Jonas Lagerström laga receptet

Ingredienser
Kardemummabulle
- 150 g smör, brynt
- 500 g mjölk
- 50 g jäst
- 200 g strösocker
- 790 g vetemjöl
- 15 g salt
- malen kardemumma
- strösocker
Hallon och vaniljsaft
- 500 g hallon, frysta eller färska
- 2 dl vatten
- 250 g strösocker
- 1 citron, skalet
- 1 vaniljstång (eller vaniljsocker)
Hallon och rabarberkräm
- resterna från hallonsaften
- 300 g rabarber
Servering
- 300 g grädde, vispad
Gör så här
Kardemummabulle
- Smält smör och häll på mjölken.
- Blanda ner jästen vid 37 grader.
- Blanda ner alla torrvaror och kör i degblandare ca 10 minuter.
- Forma till mindre bollar och sedan till en "blomma" och låt jäst i 30 minuter. Baka av på 170 grader i 15 minuter.
- Pensla med lite smält smör och pudra på kardemumma och socker.
Hallon och vaniljsaft
- Koka upp hallon vatten och socker och låt koka i ca 15 minuter. Lägg in vanilj och citron och låt svalna.
- Sila av och spä med vatten innan servering.
Hallon och rabarberkräm
- Koka upp resterna från hallonsaften med rabarber och låt koka i ca 15 minuter.
- Mixa till en slät kräm.