Karamelliserade vinteräpplen med kanel och saffran

11 röster
20 m
4
Karamelliserade vinteräpplen med kanel och saffran
Foto: Jonas Svensson

Äppelklyftor stekta tillsammans med saffran, kanel, smör och socker. Serveras med en god glass. Enkelt, snabbt och riktigt gott!

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 4 röda vinteräpplen
  • olja, till stekning
  • 1 g saffran
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk socker
  • 4 msk smör
  • 4 port glass (till exempel rom och russin)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och klyfta äpplena.
  2. Stek äppelklyftorna med lite olja i en stekpanna. Tillsätt socker och kryddor och stek tills gyllene tillsätt sedan smör och koka in snabbt.
  3. Smaka av och om ni vill så tillsätter ni en skvätt calvados eller annan sprit men inget måste.
  4. Servera äppelklyftorna varma tillsammans med glass.
15 december 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...