Karamelliserade vinteräpplen med kanel och saffran

Karamelliserade vinteräpplen med kanel och saffran
Foto: Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Karamelliserade vinteräpplen med kanel och saffran

11

4 steg att laga

7 ingredienser

20 m

Äppelklyftor stekta tillsammans med saffran, kanel, smör och socker. Serveras med en god glass. Enkelt, snabbt och riktigt gott!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 röda vinteräpplen
  • olja, till stekning
  • 1 g saffran
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk smör
  • 4 port glass (till exempel rom och russin)

Gör så här

  1. Skala och klyfta äpplena.
  2. Stek äppelklyftorna med lite olja i en stekpanna. Tillsätt socker och kryddor och stek tills gyllene tillsätt sedan smör och koka in snabbt.
  3. Smaka av och om ni vill så tillsätter ni en skvätt calvados eller annan sprit men inget måste.
  4. Servera äppelklyftorna varma tillsammans med glass.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer