Karamelliserad rödlök

Foto: Zeta
Karamelliserad rödlök
5 ingredienser
15 m
Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.
Ingredienser
- 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
- 1 msk strösocker
- 2 rödlökar, skivade
- salt
- 1 msk Zeta vitvinsvinäger
Gör så här
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt sockret.
- Rör om till sockret börjar skifta färg till brunt.
- Lägg i löken och ”stek” den långsamt så den blir mjuk och gyllenbrun.
- Salta och låt svalna något.
- Blanda i vinäger och servera till ost, grillad fisk eller kött.
TIPS!
Fler tips från Zeta!

Fler tips från Zeta!
Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.
Läs mer