Karamelliserad rödlök

Karamelliserad rödlök
Foto: Zeta

Karamelliserad rödlök

93

5 ingredienser

15 m

Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

Zeta vitvinsvinäger

Zeta Vitvinsvinäger har en syrahalt på hela 7.1% vilket garanterar den goda kvaliteten.

Ingredienser

portioner5
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 msk strösocker
  • 2 rödlökar, skivade
  • salt
  • 1 msk Zeta vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt sockret.
  2. Rör om till sockret börjar skifta färg till brunt.
  3. Lägg i löken och ”stek” den långsamt så den blir mjuk och gyllenbrun.
  4. Salta och låt svalna något.
  5. Blanda i vinäger och servera till ost, grillad fisk eller kött.