I samarbete med Zeta

Karamelliserad rödlök

15 m
5
Karamelliserad rödlök
Foto: Zeta

Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.
För fler inspierande recept från Zeta, klicka här!

13 december 2016
15 m
5

Du behöver

  • 0,5 dl Extra Jungfruolivolja Classico från Zeta
  • 1 msk strösocker
  • 2 rödlökar, skivade
  • salt
  • 1 msk Zeta vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt sockret.
  2. Rör om till sockret börjar skifta färg till brunt.
  3. Lägg i löken och ”stek” den långsamt så den blir mjuk och gyllenbrun.
  4. Salta och låt svalna något.
  5. Blanda i vinäger och servera till ost, grillad fisk eller kött.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta