Karamelliserad lök- och getostpasta

POPULÄRT
koket.se
Karamelliserad lök- och getostpasta
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Karamelliserad lök- och getostpasta

12 ingredienser

30 min

En snabblagad och krämig pasta med lök, vin, grädde och tre sorters ost i form av getost, gruyère och parmesan. En lyxigt god rätt att laga mitt i veckan!

Se Siri Barje laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 400 g pasta
  • 50 g getost
  • 50 g gruyèreost
  • 1 kruka gräslök
  • parmesanost, till servering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken och vitlöken, den gula löken ska inte vara för tunt skuren.
  2. Smält smör i en kastrull på medelvärme.
  3. Stek den gula löken tills gyllene på medelvärme, passa noga så att löken inte bränns. Rör om flera gånger under tiden löken steks.
  4. Tillsätt vitlök och stek någon minut. Salta och peppra.
  5. Rör runt, höj värmen och tillsätt vinet, låt det koka ordentligt.
  6. Tillsätt sedan grädden och låt koka upp. Salta och peppra.
  7. Koka pastan några minuter kortare än vad som står på förpackningen, spara lite pastavatten när du häller pastan.
  8. Skär gräslöken fint.
  9. Koka klart pastan i såsen, rör runt och tillsätt lite pastavatten tills du får rätt konsistens.
  10. Ta kastrullen från värmen, vänd ned osten och låt den smälta.
  11. Servera med hackad gräslök.